لیشتنبرگ; گئورگ کریستفGeorg Christoph Lichtenberg
فیزیكدان آلمانی
تاریخ تولد - وفات: 1742-1799
گئورگ كریستف لیشتنبرگ در 1 ژوئیه 1742 در نزدیكی دارمشتات به دنیا آمد. او هفدهمین و كوچكترین فرزند یوهانس كنراد لیشتنبرگ، كشیش پروتستان بود. لیشتنبرگ از انحنای ستون فقرات رنج میبرد و همین مشكل موجب شده بود گوژپشت و كوتاه جثه شود. همچنین در تنفس هم مشكلاتی داشت. به همین دلیل هم تا ده سالگی در منزل معلم خصوصی داشت. بعد از آن به مدرسۀ لاتین رفت. از 1763 تا 1766 در دانشگاه گوتینگن تحصیل میكرد. پس از اتمام تحصیلات به انگلستان رفت.
لیشتنبرگ در 1770 پروفسور فیزیك، ریاضی و ستارهشناسی دانشگاه گوتینگن شد. در 1783 با مارگارته الیزابت كلنر آشنا شد و برای اینكه فرزندان مشتركشان بتوانند از او ارث ببرند، در سال 1789 با مارگارته ازدواج كرد.
لیشتنبرگ در تمام اروپا شهرت و اعتبار داشت. حتی گوته هم نظر او را در رابطه با «نظریۀ الوان» خود پرسید، اما تأییدی از او دریافت نكرد.
گئورگ كریستف لیشتنبرگ در 24 فوریه 1799 در گوتینگن از دنیا رفت.
آثار: كلمات قصار لیشتنبرگ